IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дребните инвеститори в САЩ може да се разбунтуват при мечи пазар

Демократизацията на пазарите би била положителна, ако рисковете се управляваха разумно

08:10 | 07.01.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Последна актуализация: 20:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Имат предвид масовото навлизане на брокерски онлайн платформи от типа на Robinhood,които премахнаха таксите при сделки с акции и позволиха купуването на части от акции, примерно 0.1 акция, като по този начин улесниха масовия достъп и на обикновените граждани до пазарите,които преди бяха много често територия на по-висок клас инвеститори и институции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Kolio7
преди 2 години
Демократизацията е всеки да може да играе на пазарите. Мисля, че хилядите приложения за това постигнаха въпросната достъпност напълно. Вече друг е въпроса, че тоя дето е писал статията на англйски, че и пешо дето е превеждал, имат предвид, че демократизацията е всички да печелят, само че другари "демократи" всички печелят само така си мислят докато губят заедно. Справка соца. Та тия *** в щатите и тука ползват думата демокрация всесто социализъм. Демокрация има - всеки може да си направи регистрация и да играе, но се опитват да убедят хората, че може да играят на всякакви балони като тесла и крипто и да не губят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
аз не мога... статоята е пълна с измислени и псевдо термини... тотална каша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Може ли някой дето наистина разбира да ми обясни какво значи "Демократизацията на пазарите" и защо тя може да бъде положителна и отрицателна. От статията разбрах, че тя можела да доведе до бунтове, значи не е никаква демокрация тогава, а нещо друго скрито зад този термин. Бунтове има когато твърде много несправедливост бива налагана насила от тирани, не от демокрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още